bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Status, planning en woningprogramma

25 mei 2023

In dit bericht lees je waar we staan met nieuwbouwproject Vallei van Milsbèk en wat je de komende periode kunt verwachten.

Bestemmingsplanprocedure en planning
Het ontwerpbestemmingsplan van Vallei van Milsbèk heeft sinds 13 april ter inzage gelegen voor een periode van 6 weken. De komende periode beantwoordt de gemeente Gennep eventuele binnengekomen zienswijzen. Verloopt alles volgens planning, dan start de verkoop van Vallei van Milsbèk eind van dit jaar.

Levensloopbestendigheid, betaalbaarheid en duurzaamheid
Het woningprogramma is de afgelopen periode verder uitgewerkt, we lichten hieronder enkele belangrijke aspecten toe:

Ruim aanbod levensloopbestendig – Vanwege de grote vraag is er een divers aanbod levensloopbestendige woningen. Van de 77 woningen zijn er 21 standaard levensloopbestendig, verdeeld over verschillende prijscategorieën in zowel huur als koop. Daarnaast kunnen bovendien ook nog 10 reguliere twee-onder-een-kapwoningen, afhankelijk van de vraag, uitgevoerd worden als levensloopbestendige (semi)bungalow.

Betaalbaarheid – Voor de categorie ‘goedkope koop’ werd eerder een prijsindicatie van € 250.000 - € 300.000,- afgegeven. Inmiddels is afgestemd dat de 9 woningen in deze categorie een VON-prijs krijgen van € 250.000,-. Zo biedt het plan extra kansen voor starters. Zij zullen dan ook voorrang krijgen bij toewijzing van deze woningen. Ook komt er een ruim aanbod sociale huurwoningen, middenhuur woningen en koopwoningen tot de NHG-grens.

Duurzaam en groen wonen – Alle woningen van Vallei van Milsbèk zijn volledig energieneutraal. Dit houdt in dan de woningen net zoveel duurzame energie opwekken als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woning en voor warm tapwater. Goed voor het milieu én voor de energiekosten! Verder krijgen alle platte daken – zoals bergingen en uitbouwen – een sedum/groendak. Naast een mooie uitstraling zorgt dit voor natuurlijke wateropvang- en afvoer en voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden.

Hieronder zie je het woningprogramma van Vallei van Milsbèk zoals op dit moment beoogd. Naar verwachting kunnen we in juni / juli de eerste woningschetsen met je delen, zodat je een beeld krijgt van de fraaie uitstraling van de verschillende woningtypes.