bus auto fiets
Menu

KoopStart: meer kansen voor starters

Voor veel kopers – zeker voor starters en alleenverdieners – is het in de huidige markt niet eenvoudig om een woning te kopen. Daarom zetten wij bij Vallei van Milsbèk bij een deel van de woningen KoopStart in. Deze oplossing maakt het eenvoudiger om betaalbare koopwoningen aan te bieden.

Hoe werkt KoopStart bij aankoop?

Met KoopStart kunnen wij als ontwikkelaar een nieuwbouwwoning aanbieden tegen een lagere prijs dan de marktwaarde. De marktwaarde wordt bepaald door een onafhankelijke taxateur. Bij Vallei van Milsbèk (fase 1) bieden wij in totaal 9 tussen- en hoekwoningen (bouwnummer 15 t/m 23) aan met een KoopStart-prijs van € 250.000,-.

Met KoopStart wordt er een percentage van de marktwaarde van de koopprijs afgetrokken. De marktwaarde wordt bepaald door een onafhankelijke taxateur. De VON-prijs is dus de getaxeerde marktwaarde minus de verstrekte koperskorting. De verlaagde koopprijs heeft als voordeel dat je nu misschien wél een hypotheek kunt afsluiten. Daarnaast profiteer je van lagere maandlasten omdat je hypotheek lager is.

De financiering en afspraken bij een KoopStart-woning zijn goed geregeld: als koper kun je gewoon een hypotheek verkrijgen en in aanmerking komen voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), want KoopStart voldoet aan alle fiscale en juridische eisen en is goedgekeurd voor de NHG. Dit maakt KoopStart voor alle betrokken partijen transparant en eenvoudig toepasbaar.

En hoe werkt het bij verkoop?

Koop je een woning met KoopStart, dan kun je de woning op termijn weer verkopen op de vrije markt. Op dat moment betaal je de eerder verstrekte koperskorting terug aan ons als ontwikkelaar én een van tevoren afgesproken percentage van de waardeontwikkeling. Bij Vallei van Milsbèk is dat hetzelfde percentage als de koperskorting. De waardeontwikkeling kan zowel een stijging als een daling van de marktwaarde van de woning zijn. Als ontwikkelaar delen we dus niet alleen in de waardestijging, maar ook in een eventuele daling.

Het waarde-effect van zelf aangebrachte verbeteringen, zoals een aanbouw, is bij doorverkoop of afkoop volledig voor jou en wordt buiten de deling van de waardeontwikkeling gelaten. Een onafhankelijke taxateur bepaalt bij verkoop wat het waarde-effect van de verbetering is.

Voorrang voor lokale starters
KoopStart is echt bedoeld om starters te helpen aan een eerste koopwoning. Bij de woningtoewijzing bij Vallei van Milsbèk heb je dan ook een streepje voor als jij/jullie:

 • Nog niet eerder een koopwoning hebt/hebben gehad;
 • Een thuiswonende starter uit Milsbeek bent.

Meer informatie over KoopStart is te hier te vinden:

KoopStart

KoopStart samengevat

 • Je betaalt bij aankoop van een woning met KoopStart minder dan de marktwaarde;
 • Je hypotheek en maandlasten zijn lager door doordat je minder hoeft te financieren;
 • Een woning kopen met KoopStart is vrijwel hetzelfde als wanneer je volledig eigenaar bent van de woning. Dus met alle voordelen, maar ook met de mogelijke risico’s die daar bij horen;
 • Je bent volledig eigenaar van de woning, de hypotheekrente is aftrekbaar en de woning is te financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
 • Je moet de woning zelf als hoofdbewoner bewonen voor in ieder geval een termijn van 5 jaar vanaf de datum van de juridische levering;
 • Je kunt de woning later vrij op de markt verkopen;
 • Na 5 jaar is tussentijdse afrekening met de ontwikkelaar mogelijk. Hierna ben je volledig eigenaar van de woning. Dit kan bijvoorbeeld na een schenking of bij het vrijkomen van spaargeld;
 • Bij (tussentijdse) verkoop wordt de woning door een onafhankelijke taxateur getaxeerd om de actuele marktwaarde vast te stellen. De kosten van de taxateur zijn voor de verkopende partij;
 • Bij verkoop reken je een bedrag af met ons als ontwikkelaar: de verstrekte koperskorting én het afgesproken percentage van de waardeontwikkeling. Bij Vallei van Milsbèk is de waardeontwikkeling hetzelfde percentage als de koperskorting.

Update

Verkoop gestart!

Verkoop gestart!

De verkoop van Vallei van Milsbèk - fase 1 is gestart! Schrijf je nu in!

Schrijf je in!